Statens Haverikommission är en myndighet som undersöker olyckor och tillbud till olyckor till lands, sjöss eller i luften. Ett viktigt arbete med andra ord. I juni 2015 lanserades deras nya responsiva webbplats och under hösten kommer även ett helt nytt intranät på plats.

När vi på Curious Mind kom in i bilden hade projektet att ta fram en ny responsiv webbplats legat på is en tid. Nu skulle arbetet sättas igång igen och eftersom ett bra förarbete redan var gjort var vår uppgift att kavla upp ärmarna och se till att ro det hela iland.

Anpassning till responsivt

Vårt arbete innebar att anpassa och migrera innehåll till den nya webben samt ge förslag kring struktur och koordinera arbetet med deras IT-partner. Resultatet blev en webb som sätter utredningarna i fokus och låter besökaren följa dem på ett bättre sätt. Nu kan besökarna ta del av dokument kopplade till utredningarna, se vilken fas de befinner sig i och vem som leder dem. Ett rejält lyft både visuellt och ur användarsynvinkel.

Nytt intranät på gång

Haverikommissionen passade samtidigt på att gå över till publiceringsverktyget Craft där vi utbildade både gamla och nya redaktörer. Under hösten 2015 fortsätter vi med innehållsarbetet för ett helt nytt intranät.

Kika gärna in på Haverikommissionens nya webbplats.