Case & kunder

En enklare bank – nya icabanken.se

Nya icabanken.se genomgick en re-design och lanserades i mars med syftet att bli en enklare, personligare och mer modern webbplats som matchar ICA Bankens varumärke. Curious Mind var med i projektet som webbredaktör och copywriter.

En enklare, upplyftande sajt med ny design

I och med att en nyare version av Episerver valdes som CMS byggdes nya icabanken.se upp från grunden. Kunden behövde en webbredaktör med vana att arbeta i projekt för nya webbplatser, som var bekväm i flera CMS, med SEO och contentproduktion för att avlasta teamet. Vår konsult gick in heltid i projektet som webbredaktör och gjorde precis det, där främsta fokus låg på att migrera och anpassa innehåll från gamla webbplatsen till den nya.

Resultatet – en enklare, personligare och mer modern sajt

I april lanserades nya icabanken.se. Sajten är byggd för att befintliga kunder enklare ska kunna ta del av ICA Bankens värdeerbjudande och samtidigt bjuda in presumtiva kunder. Icabanken.se fick ett rejält lyft med helt ny design, förbättrad struktur och uppdaterat samt SEO-anpassat innehåll där kunderna hamnar i fokus.

Uppdraget innebar att bygga sidor, migrera innehåll från gamla sajten till nya, producera content och genom UX-copy arbeta fram kundflöden tillsammans med UX-designers – allt SEO-anpassat såklart.

Josefine Pierre, Curious Mind