Cookies hjälper oss att förbättra din upplevelse. När du använder våra tjänster accepterar du att vi använder cookies.

Curious Minds integritetspolicy

Curious Minds integritetspolicy beskriver hur vi samlar in, använder, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter – och varför. Du ska alltid känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss.

Genom vår integritetspolicy vill vi visa hur vi garanterar att dina personuppgifter behandlas som lagen kräver. Du har alltid rätt att:

  • veta vilka personuppgifter vi har sparat om dig
  • begära att de rättas eller raderas
  • ta tillbaka ditt samtycke helt eller delvis.

Personuppgiftsansvar

Curious Mind AB, organisationsnummer 556724-7811, ansvarar för all behandling av personuppgifter inom Curious Minds verksamhet.

Vad är personuppgifter?

All information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk, levande person ses enlig lag som personuppgifter: till exempel namn, mejladresser, foton och IP-adresser.

Vilka personuppgifter samlar vi in och varför?

Våra nyhetsbrev. Om du vill hålla kontakten med oss och få mejl med smarta tips, inbjudningar och nyheter behöver vi ha din e-post. När du registrerar dig lämnar du samtidigt ditt samtycke till att vi gör utskicket. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kunder – nuvarande och blivande. Vi samlar bara in och lagrar de personuppgifter som är nödvändiga för att vi ska uppfylla vårt avtal: uppgifter om företaget, kontaktperson och hur vi når hen. Vi sparar informationen under den tid vi samarbetar och upp till 24 månader efter att vi avslutat samarbetet.

Kurser. Om du är intresserad av att veta mer om våra kurser eller vill anmäla dig på direkten behöver vi dina kontaktuppgifter för att skicka bokningsbekräftelse och faktura. Vi använder bara uppgifterna så länge som bokföringslagen kräver.

Rekrytering och eventuell nyanställning. För att kunna hantera jobbansökningar, eventuella nyanställningar och våra anställda behöver vi ha personuppgifter som till exempel namn, mejladress, personnummer och fysisk adress.

  • När vi nyanställer använder vi uppgifterna för att kunna genomföra eller avsluta rekryteringsprocessen. På lagspråk heter det att det ligger i vårt berättigade intresse att hämta informationen i det här sammanhanget. Vi sparar rekryteringshandlingar 24 månader från och med att de skickades in.
  • För våra medarbetare använder vi uppgifterna för att hålla oss till anställningsavtalet.
  • Uppgifter om före detta medarbetare sparar vi bara för att uppfylla lagkrav i bokföringslagen. Andra uppgifter raderar vi.

Cookies. På curiousmind.se använder vi cookies, en textfil med information som lagras på din dator. Det gör vi för att förbättra och utveckla sajten så att den fungerar så bra som möjligt för dig som besökare. Du kan stänga av cookies genom att gå in på din webbläsares säkerhetsinställningar, men tänk på att vissa funktioner kan funka sämre om du ändrar inställningen.

Analysverktyg. Vi använder statistikverktyget Google Analytics för att mäta och analysera trafik och användarbeteende på vår sajt. Genom att utvärdera informationen kan vi utveckla webbinnehållet och vårt erbjudande. Vi använder bara anonymiserade uppgifter i analysen.

Utöver använder vi även den så kallade pixeln som kommer från Facebook. Denna fungerar som ett analysverktyg för att kunna erbjuda annonser anpassat efter dina egna intresseområden från de sociala nätverken.

Film och foto. Vi fotar en del när vi har kurser och kundevent för att visa vad vi håller på med för omvärlden. Bilderna kan publiceras på vår sajt eller sociala kanaler som LinkedIn, Facebook och Instagram. Om du vill att vi tar bort något foto där du är med, kontakta oss på info@curiousmind.se.

Vem har uppgifterna?

Vi har leverantörer som kallas personuppgiftsbiträden som hjälper oss med till exempel IT-tjänster, rekryteringssystem och säljverktyg. När det är nödvändigt – och bara då – delar vi dina personuppgifter med dem. För de här leverantörerna har vi personuppgiftsbiträdesavtal som reglerar att de bara använder informationen enligt våra instruktioner.

Vi kan också behöva dela uppgifterna till statliga myndigheter enligt lag.

Var behandlar vi dina uppgifter?

Vi har system och interna processer för att garantera att all den information vi behandlar är skyddad från obehöriga. Bara de medarbetare som behöver har tillgång till de personuppgifter vi lagrar.

Vårt mål är att behandla dina personuppgifter inom EU/EES, men några av våra leverantörer är etablerade eller lagrar information i andra länder. Ett exempel är systemet Mailchimp för våra nyhetsbrev. Där för vi över personuppgifterna till USA för att lagra genom deras molntjänster. Då hanteras uppgifterna under Privacy Shield.

Varifrån hämtar vi dina personuppgifter?

Förutom de personuppgifter du själv lämnar till oss kan vi få information som är offentligt tillgänglig från tredje part som Facebook och LinkedIn för att hantera rekryteringsprocesser. I de här situationerna meddelar vi dig om detta och du får samtycka till att vi sparar informationen.

Ändringar i personuppgiftspolicyn

Vi kan behöva göra ändringar i vår policy på grund av till exempel lagändringar, direktiv, förordningar eller domstolspraxis som vi inte styr över. Den senaste versionen hittar du alltid på curiousmind.se.

Information, rättelse och radering

Du har rätt att ta del av de personuppgifter om dig som vi hanterar och lagrar. Du kan också rätta, komplettera och radera uppgifter som inte behövs av lagliga skäl. Om du vill ha ett registerutdrag behöver du skicka din förfrågan som fysiskt brev till oss eftersom vi behöver din namnteckning.

Tänk på att vi i vissa fall inte kan ta bort dina personuppgifter direkt av lagliga skäl.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss om dina personuppgifter är du varmt välkommen att mejla till info@curiousmind.se eller ringa på 08-410 325 30.