Händer hos oss

Emma Lindén – ny vd efter generationskifte

Efter 15 år som vd på contentbyrån Curious Mind lämnar Evalena Liolios vd-rollen, men blir kvar på byrån. Ny vd från augusti är Emma Lindén, tidigare sälj- och marknadschef på Curious Mind.

– Det känns väldigt rätt att göra ett generationsskifte nu, säger Evalena Liolios grundare för Curious Mind. Jag brinner för byrån och ser fram emot att se vår nya ledning föra byrån vidare. Jag har varit vd sen start – från en till femtio  personer – det är dags att släppa fram nya stjärnor nu.

Emma Lindén har arbetat på Curious Mind sedan 2011 varav de senaste tre åren som sälj- och marknadschef med fokus på att utveckla och etablera Curious Minds arbete med kund och partnerskap. Under de senaste fyra åren har hon varit en viktig spelare i Curious Minds ledningsgrupp och känner företaget väl.   

– Vi står inför en spännande tillväxtfas i en bransch som är i ständig förändring och med ett stort behov av digital spetskompetens, säger Emma Lindén ny vd för Curious Mind. Jag är både tacksam och ödmjuk inför möjligheten att fortsätta utveckla Curious Mind och hitta nya sammanhang för oss inom den digitala arenan.  

Del av ett större strategiarbete

Beslutet att rekrytera en ny vd är något som har vuxit fram över tid. I takt med att marknaden förändrats, nya aktörer har dykt upp och efterfrågan av digitala specialister har ökat så har även behovet att organisera sig annorlunda blivit större.  

– När vi bestämde oss för att rekrytera ny vd sökte vi efter någon med hjärta för det vi gör, stort driv kombinerat med ödmjukhet och ett stort nätverk med förmågan att bygga relationer, säger Evalena Liolios. Då insåg vi att vår nästa vd redan fanns mitt ibland oss. Jag är övertygad om att Emma Lindén är rätt person för uppgiften.  

I och med att Emma Lindén kliver in i vd-rollen kommer Evalena Liolios kunna arbeta mer fokuserat med strategiuppdrag och kundutveckling. Generationsskiftet medför också att delägare och tidigare konsultchef Magnus Åström kommer att axla rollen som byråchef.

– Byråchef är en relativt etablerad roll bland kreativa byråer, säger Magnus Åström. På Curious Mind innebär den ett ansvar för den operativa vardagen med fokus på att vi har ett kunnande och en kapacitet som matchar våra kunders behov samt välfungerande, interna arbetsprocesser. Det känns fantastiskt att tillsammans med Emma i vd-rollen, ytterst kompetenta kollegor i vår ledningsgrupp och inte minst alla stjärnor till konsultkollegor få fortsätta jobba för att våra kunder ska få digital kommunikation i världsklass.   

Expansiv fas med många nya rekryteringar

Under våren har Curious Mind även rekryterat Jonas Öhman som ny konsultchef på byrån. Han kommer senast från Allergan där han har arbetat som Nordic Digital Lead och tillträder sin nya roll den 23 augusti. I rollen som Inbound Marketing Lead på Curious Mind har en av Curious Minds egna konsulter, Josephine Edberg, rekryterats. Utöver dessa har 9 nya konsulter anställts under året.  

Med de fina rekryteringar vi har gjort under året så har vi ett fantastiskt fint utgångsläge för att möta framtidens utmaningar, säger Mats Bagger, delägare och styrelseordförande på Curious Mind. Det finns ett oerhört sug efter bra digital kompetens i branschen just nu och det är ett behov som inte ser ut att mattas av än på ett tag.