Alex Åström

Alex Åström

Mobil:

0732-304 509

Se min profil på:

LinkedIn

Jag drivs av högt tempo, att lära mig nya saker och att göra skillnad. Till det så gillar jag att lösa problem, helst i samråd med kreativa människor. Att få jobba med kommunikation, varumärken och webbstrategi är utvecklande då det innebär en omväxlande och utmanade vardag.

Jag har varit i webbranschen sedan 2008 och har haft titlar som copywriter, webmaster, webbredaktör, produktionsledare, kravställare med mera. Den röda tråden som löper genom alla mina roller är att jag har ett särskilt öga för copy, budskap och informationsstruktur. Jag är utbildad inom webbkommunikation på Medieinstitutet i Stockholm.

Away-from-keyboard så är jag en person som gillar att måla, spela trummor och se på serier och filmer. Har två barn på deltid som får vara med på mina upptåg. Sen är jag ett stort fan av att resa. Jag väljer då gärna för mig okända städer där jag får utforska andra kulturer och lära mig något nytt.

Tidigare projekt

Evoko – Ett teknikföretag där jag agerade Social Media Manager, med operativt ansvar för content och kommunikation för två varumärken.

Loomis Pay – Jag agerade lead copywriter i en stor produktlansering av kontantföretaget Loomis. Satte all konceptuell och ux-orienterad copy på tre veckor.

Quickbit – Ett svenskt företag som för tekniska lösningar för att handla med kryptovaluta. Jag fick äran att jobba fram ett kampanjkoncept för deras sociala närvaro.

Fler medarbetare: