Ellen Vikman

Se min profil på:

LinkedIn

Ellen Wikman

Jag drivs av att få jobba i skärningspunkten mellan språk och teknik – och att ständigt förbättra, optimera och mottagaranpassa.

Jag har tidigare arbetat både med stora webbprojekt och i breda roller inom kommunikationsområdet med allt från trycksaker, PR och sociala medier. Men det är inom webbredaktörsskapet som jag verkligen har hittat hem.

Utanför jobbet tycker jag om att skapa finurliga beräkningar i Excel, koppla av med en riktigt bra bok eller promenera med en ljudbok i öronen. Och inte minst att upptäcka världen tillsammans med mina barn.

Tidigare projekt

Försäkringskassan – UX-writer agila team som utvecklar Försäkringskassans digitala tjänster.

Skatteverket – Under nästan två och ett halvt år rattade jag deklarationen och fastighetstaxeringen som webbredaktör på Skatteverket.se.

Resurs Bank – Copy med uppdrag att skriva seo-anpassade webbartiklar. 

Tips

🎵 Vilhelm Mobergs Utvandrarna-svit och musikalen Kristina från Duvemåla. Läs och lyssna samtidigt och njut av hur Björn Ulvaeus tagit fragment från Mobergs mästerverk och skapat ikoniska sångtexter.

📖 Nästa gång elden av James Baldwin. Läs den inte för att det kommer vara enkelt att förstå den, läs den för att det kommer vara värt det.

📚 Allt av Marian Keyes. Svart humor och karaktärer att älska. Läsfest! 

Fler medarbetare: