Johanna Olsson

Mobil:

070-568 95 77

Se min profil på:

LinkedIn

Hur man når ut till sin målgrupp med text och ton är något som alltid har intresserat mig. Hur förklarar man en tjänst så begripligt som möjligt? Hur guidar man besökare på bäst sätt genom en webbsida. Hur skapar man innehåll som intresserar, inspirerar och ger läsaren något av värde?

Jag är utbildad kommunikatör med fil.kand i svenska och trivs bäst när jag får jobba koncentrerat med olika kunder och projekt. Under åren som gått har jag hunnit arbeta med allt från webbredaktörsskap och sociala medier till innehållsproduktion, planering, strategi och tonalitet. Med en bakgrund som frilansande manusförfattare har jag även haft möjlighet att fördjupa mig i det visuella berättandet och hur det kan stärka din kommunikation.

Jag håller regelbundet textcoachningar för webbkommunikatörer och skribenter som vill utvecklas och komma vidare i sitt skrivande. I mötet med andra och det konstruktiva samtalet om innehåll och kommunikation hämtar jag energi.

Tidigare projekt

Content manager, copy och textcoach på Curious Mind Sedan 2019 arbetar jag inhouse på Curious Mind med våra egna kanaler och webb. Jag har också personalansvar samt arbetar löpande med textcoachning av externa kunder.  

Digital manager på NCC – Under 2017-2018 ansvarade jag för NCC:s webb och digitala kanaler. Jag var även projektledare för NCC:s Dome of Vision i Göteborg.  

Skribent och webbkommunikatör Dina Försäkringar – Från 2016 har jag hjälpt till med interkommunikationen på Dina Försäkringar under perioder då deras kommunikationsavdelning behövt extra förstärkning.

Fler medarbetare: