Mattias Arell Räms

Mattias Arell Räms

Mobil:

073-326 18 35

Se min profil på:

LinkedIn

Hur ett budskap utformas och hittar sin målgrupp genom dess visuella form är något som alltid intresserat mig. Varför vi vill närma oss en grupp människor, ett varumärke eller produkt tror jag till stor del beror på det första visuella intrycket.

Som Art Direcor på Curious Mind, arbetar jag med allt från bildhantering till att skapa grafiska identiteter och webbsidor för våra kunder. Det är spännande att lära känna en kund och deras produkt för att sedan, utifrån kännedom, fritt få tolka deras budskap och skapa en visuell identitet av det. Det kan ske både i det stora och lilla. Ibland handlar det om en hel webbsajt och ibland bara om ett inlägg i sociala medier.

Grafisk formgivning, webbdesign & bildkommunikation (kärt barn har många namn….) har jag sysslat med sedan 2009, både som frilans och på byråer. Jag är också utbildad bibliotekarie och har arbetat som researcher/bibliotekarie i drygt tio år. Därifrån har jag fått ett särskilt förhållande till det skrivna ordet.

När jag inte arbetar kan man hitta mig på något museum eller i tillbakalutad ställning med en bok i min hand, och inte alltför sällan på krogen med gamla och nya vänner. Tränar gör jag också … ibland.

Tidigare projekt

NDA – Webbsajt (2020)

BMW – printannonser (2020)

Lagotto – grafisk identitet och webbsajt (2018)

Fler medarbetare: