Sofia Johansson

Se min profil på:

LinkedIn

Jag är projektledare i stort och smått, alltid med slutanvändaren i fokus. 

Att bryta ner stora mål i hanterbara delar, planera, strukturera och bena ut vägen framåt hör till det roligaste jag gör på jobbet. Helst arbetar jag i gränslandet där system möter användare, där tydligt kundperspektiv och bra kommunikation verkligen gör skillnad. 

Jag är en varm anhängare av grupparbete som arbetsform. När människor med olika kompetenser får ta sig an ett problem tillsammans, med vitt skilda utgångspunkter men en gemensam bild av kundnyttan som ska uppnås – då kan sann, tvärfunktionell magi uppstå.  

Utanför arbetstid lever jag familjeliv, med lika delar dagisbestyr och tonårsbekymmer. Emellanåt ägnar jag mig åt skönlitteratur i pappersformatsteppdans när andan faller på och lugna joggingturer med P3 Historia i lurarna. 

Tidigare projekt

iZettle – Innehållsstrategprojektledare och koordinator i olika kundkommunikationsprojekt. 

SvD – Strategisk projektledare med projekt kopplade till bl a automatiserad kundkommunikationGDPR och försäljningskampanjer. 

Flera kortare uppdrag inom innehållsstrategi, marketing automationCRM mm. 

Tips

🌍  Träna minnet med Seterra – Det är överraskande roligt att nöta in världens länder och huvudstäder på digitala blindkartor.

🙌  Använd händerna–  “Att sticka är lika bra för kroppen som att meditera” har jag hört. Säkert har andra typer av hantverk liknande effekt. Låt hjärnan fokusera på “två räta – två aviga” och på färg, form och mönster en stund. Det gör gott.

📚  Läs Vända hem av Yaa Gyasi – Fängslande och ögonöppnande om slaveriet i USA och dess ursprung, sår och spår. Berättelsen följer två grenar av samma familj – över världshav och genom århundraden. En bok som lever kvar länge.

Fler medarbetare: