Kommunikatören Thérèse Ahlén deltog i vår skrivkurs för att lära sig mer om att omvandla information till slipat content. Här berättar hon om sin upplevelse av kursen och vilka insikter hon fick med sig.

I november ljöd startskottet för våra öppna kurser med workshopen Från information till slipat content. Vi har tagit ett litet snack med Thérèse Ahlén från Patent- och registreringsverket, en av deltagarna i första svängen.

Hallå Thérèse! Varför ville du gå kursen?

– Jag har jobbat med kommunikation i femton år och skrivit mycket för webben. Det är lätt att man kör på i samma hjulspår och då blir både texter och mottagare lidande.

Vad fick du med dig?

– Den här kursen gjorde mig både ödmjuk och gav mycket inspiration. Vi fick bra coachning genom personlig återkoppling på våra texter och det var en aha-upplevelse för mig. Nu när jag är tillbaka på jobbet tänker jag mycket på att komma snabbare till sak och inte krångla till texten i onödan.

I kursen blandas teori och kommunikationsrecept med praktiska övningar och personlig coachning. Här kan du läsa mer om kursens innehåll. Redan intresserad? Vi har två kurstillfällen på gång, i april och maj. Säkra platsen på kurser@curiousmind.se.