Vad gör egentligen en webbredaktör och hur är det att jobba med sociala medier, produktionsledning och copy? Hur ser det egentligen ut på en contentbyrå? Det är frågor vi försökte svara på när vi fick besök av ett gäng sjundeklassare från Järvaskolan i Stockholm.

My Dream Now engagerar frivilliga från arbetsliv och högskola som vill inspirera elever att se möjligheterna i arbetslivet. De prioriterar områden med stor potential som Tensta, Biskopsgården och Rosengård, där många unga saknar förebilder i arbetslivet och verkar för att ungdomar ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till drömmar och jobb.

Curious Mind och My Dream Now

På Curious Mind kände vi oss peppade på uppdraget och under våren 2019 utbildades tre av oss till klasscoacher och begav oss ut till olika skolor där My Dream Now verkar. Upplägget är att en klasscoach träffar en och samma klass fyra gånger under ett läsår och berättar om yrket och de möjligheter som finns inom branschen.

”Trots att klasscoachningen är en liten insats mätt i tid tror jag verkligen det ger barnen något. Att en vuxen som varken är lärare eller förälder lyssnar och tar deras funderingar på allvar. Mig har det redan gett massor tillbaka.”
Jonas Lindquist, klasscoach Curious Mind

Studiebesök från Järvaskolan

I april fick vi möjligheten att under en eftermiddag ta emot studiebesök av Järvaskolan åk 7. Det blev två spännande timmar där vi pratade om vilka möjligheter det finns i contentbranschen, fördelar med att vara flerspråkig och hur man jobbar med sociala medier.

”Det var ganska nervöst innan – hur presenterar vi webbredaktörsyrket på ett intressant och informativt sätt? Hur berättar vi att vägen till jobb inte alltid är spikrak? Men jag tror verkligen att de fick med sig något härifrån, att vi kanske har sått ett frö som leder vidare till kommunikationsbranschen i framtiden.”
Caroline Carlander, Curious Mind

Vi känner oss enormt glada och stolta att få möjlighet att inspirera unga inom arbetslivet, vidga deras vyer och lyssna till deras drömmar. Läs mer om My Dream Now!

Vill du lära dig mer?

Vi gillar att dela med oss av kunskap och insikter. Här har vi samlat ett gäng tips som kan vara till hjälp i vardagen som digital kommunikatör. Ta del av dem du med.